Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > Satellietontvangst > Schotelantenne ontvangstproblemen

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 24-06-18, 11:51
hans2's Avatar
hans2 hans2 is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 15-03-08
berichten: 1.324
Standaard zelfs ik kom er niet uit.....

hallo allemaal,


kom nu toch met een probleempje waar ik niet uit kom...


begin situatie;
kabel van voorheen de wave en nu de selfsat door de betonnen vloer in huiskamer en naar achtertuin via de muur in de kruipruimte.
jarenlang geen probleem.


aanpassing ivm met omzetten van de kamer;
kabel gaat nu via de muur aan de andere kant van de kruipruimte naar voortuin.
en wat denk je....geen beeld.
leg ik dezelfde kabel door de kamer en via raam naar buiten....wel beeld.


dubbel gechecked met 2 ontvangers en 3 kabels. kabels ook nog aan de ontvangst van de kabel gehangen en ook geen probleem.
allen beeld door het raam, geen beeld via de kruipruimte en muur.


schiet er maar op.....
__________________
topfield 770hsci, sat-FTA
  #2  
Oud 24-06-18, 12:05
hans2's Avatar
hans2 hans2 is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 15-03-08
berichten: 1.324
Standaard

en om het compleet te maken;
selfsat hangt nu op dezelfde plek als ooit mijn antenne voor 1,2 en 3 toen die nog niet op de sat aanwezig waren (en later als back-up)
hoefde dus niets opnieuw te boren of zo, want overal heeft al eens een kabel gelegen. zonder problemen.
__________________
topfield 770hsci, sat-FTA
  #3  
Oud 24-06-18, 12:10
komtwelgoed's Avatar
komtwelgoed komtwelgoed is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 15-02-11
berichten: 3.627
Standaard

Welke coaxkabel gebruik je precies?
Als je het niet weet, wat staat er om de paar decimeter op de kabel gedrukt?
  #4  
Oud 24-06-18, 12:26
hans2's Avatar
hans2 hans2 is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 15-03-08
berichten: 1.324
Standaard

dezelfde kabel als die aan mijn wave zat. delden H125 geloof ik.
ik krijg ook wel beeld. ontvanger doet het. kabel is goed en schotel is ook niet plotseling stuk.
krijg alleen in de ene situatie wel beeld en in de andere niet.
__________________
topfield 770hsci, sat-FTA
  #5  
Oud 24-06-18, 13:58
komtwelgoed's Avatar
komtwelgoed komtwelgoed is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 15-02-11
berichten: 3.627
Standaard

Belden H125 is ook niet meer van deze tijd. Deze is niet 4G-proof.

Heb je wel signaalsterkte of heb je zowel geen signaalsterkte als signaalkwaliteit?
In het geval je ook geen signaalsterkte heb, is de coax niet goed aangesloten waardoor de lnb's ook geen voedingsspanning krijgen.
Bijgesloten Plaatje(s)
Bestandstype: png Coax voorzien van schroef F-connectors.PNG (46,5 KB, 7x gelezen)
  #6  
Oud 24-06-18, 15:39
hans2's Avatar
hans2 hans2 is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 15-03-08
berichten: 1.324
Standaard

zucht, reageren kan ik wel waarderen hoor, maar lees het dan ook even goed.
enige wat ik doe is de kabel in de kruipruimte van de ene muur naar de andere leggen.
maar ik zou niet weten wat er nou het signaal in de voormuur zou blokkeren.

kabel werkt verder prima en volle bak op wat voor manier of ontvangst dan ook.
is trouwens LDM HQ kabel.
belden was nog van een stukje van de disecq van de wave.
__________________
topfield 770hsci, sat-FTA

Laatst aangepast door hans2 : 24-06-18 om 15:43
  #7  
Oud 24-06-18, 18:16
Lampje's Avatar
Lampje Lampje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 16-12-10
berichten: 3.727
Standaard

Als het niet 1 kabel is maar uit 2 soorten kabel bestaat die moet je lassen dus zal/moet daar het probleem zitten

Laatst aangepast door Lampje : 24-06-18 om 18:18
  #8  
Oud 24-06-18, 18:24
hans2's Avatar
hans2 hans2 is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 15-03-08
berichten: 1.324
Standaard

waar lees je hemelsnaam dat het 2 kabels zijn??
weet je...laat allemaal maar. mag dicht.
__________________
topfield 770hsci, sat-FTA
  #9  
Oud 24-06-18, 20:21
roland.c.gadeyne roland.c.gadeyne is offline
Satellietforum Fan
 
Datum van registratie: 10-11-06
berichten: 418
Standaard

Misverstand tussen jullie twee, ik had heel goed begrepen dat het om dezelfde kabel gaat, eenmaal getest via kruipruimte en niks signaal en eenmaal via bovengronds en wel signaal. Connectoren die misschien slecht contact geven, misschien toch eens connectoren vervangen, kan bijna maar daar zijn dat het probleem ligt.
  #10  
Oud 24-06-18, 22:12
komtwelgoed's Avatar
komtwelgoed komtwelgoed is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 15-02-11
berichten: 3.627
Standaard

En hoeveel signaalsterkte heb je nu als je geen beeld hebt?

En is dat alles wat op de coaxkabel staat: LDM HQ ? Lijkt me sterk.

Laatst aangepast door komtwelgoed : 24-06-18 om 22:18
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 11:17.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine