Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > Satellietontvangers > Overige satellietontvangers

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 18-02-16, 08:18
tum tum is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 27-11-10
berichten: 31
Standaard ET9000 geen cccam na update naar pli 4.0

Hallo,
Ik heb al gegoogeld maar vind geen antwoord.

Dit is mijn probleem: mijn xtrend ET9000 heb ik met een usb stick geupdate naar open pli 4.0 (een versie van een paar dagen geleden) en dat ging op zich goed. Hij start op en ik zie de ongecodeerde zenders maar de gecodeerde blijven zwart. Toen heb ik gekeken bij softcam en er bleek geen cccam meer aanwezig.
Ik heb geprobeerd via Aplicaties, groene knop om cccam te downloaden en kan wel cccam selecteren maar krijg een foutmelding (101) bij het downloaden. Ook Oscam geeft een foutmelding als ik die probeer te downloaden.
Gekeken bij test netwerk verbinding en daar komen allemaal groene vinkjes.

Nu kan ik wel wat m.b.v. menu's maar ben echt wel een leek op dit gebied als ik verbinding met het apparaat moet gaan maken en gaan "hacken".
Wie heeft goede raad wat ik moet doen?
Alvast heel veel dank want ik heb nu een CImodule er maar weer ingestoken dus kan wel gecodeerde zenders kijken maar het is niet ideaal natuurlijk.
  #2  
Oud 18-02-16, 09:13
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 8.955
Standaard

Gewoon met je afstandbediening:
menu -> instellingen -> softcam/ci
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #3  
Oud 18-02-16, 09:48
WallStreet's Avatar
WallStreet WallStreet is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 20-01-11
berichten: 3.307
Standaard

Volgens info bij openpli hebben Chinezen de OpenPli feeds gehackt en werken de feeds niet goed. Even geduld aub.
__________________
ET10K powered by OpenPli
  #4  
Oud 18-02-16, 11:06
Lampje's Avatar
Lampje Lampje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 16-12-10
berichten: 4.183
Standaard

Dat heeft er niets mee te maken, de CCcam.cfg wordt niet overschreven bij een update, het gebeurt soms na een update dat de softcam uit staat, dat overkomt mij ook wel eens, dan selekteer ik Oscam omdat dat mijn softcam is.
Even in het Softcam menu met de rechterpijl toets CCcam selekteren en de softcam in de 2e optie herstarten.

Laatst aangepast door Lampje : 18-02-16 om 11:08
  #5  
Oud 18-02-16, 13:49
WallStreet's Avatar
WallStreet WallStreet is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 20-01-11
berichten: 3.307
Standaard

Er is geen softcam beschikbaar in het softcam menu en hij kan hem niet ook downloaden, zoals ook door vele anderen wordt ervaren.

Dat heeft inderdaad niks men een cfg te maken en dat beweert ook niemand, dat heeft er mee te maken dat de feeds van OpenPli niet goed werken.

Gooi zelf maar je eens softcams weg en probeer ze dan opnieuw te installeren uit de feed...
__________________
ET10K powered by OpenPli
  #6  
Oud 18-02-16, 17:25
Lampje's Avatar
Lampje Lampje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 16-12-10
berichten: 4.183
Standaard

Als je even hier http://forums.openpli.org/topic/4063...dpost&p=531622 kijkt kun je CCcam downloaden en via ETCC installeren.

En de oorzaak is geen Chinese hack maar dit ''Inmiddels is al wel de oorzaak gevonden (een versie verschil voor het softcam-support package), maar nog geen oplossing''.

Laatst aangepast door Lampje : 18-02-16 om 17:30
  #7  
Oud 18-02-16, 19:25
WallStreet's Avatar
WallStreet WallStreet is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 20-01-11
berichten: 3.307
Standaard

Er zijn wel wat meer problemen dan alleen de softcams...
__________________
ET10K powered by OpenPli
  #8  
Oud 18-02-16, 20:12
cobus cobus is offline
Tijdelijk buiten gebruik
 
Datum van registratie: 06-02-10
berichten: 386
Standaard

Nu niet meer.
  #9  
Oud 18-02-16, 21:59
Lampje's Avatar
Lampje Lampje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 16-12-10
berichten: 4.183
Standaard

Klopt ze hebben het lek boven (hoop ik)
  #10  
Oud 19-02-16, 07:26
tum tum is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 27-11-10
berichten: 31
Standaard

Hartelijk dank voor alle reacties. Ik heb inmiddels met een usb stick cccam geinstalleerd en de zaak draait weer zoals het moet.
Toch wel bijzonder: mijn vorige pli installatie was van 2013 dus ik dacht dat het nu wel eens tijd was om te updaten. Ik weet ook wel een mooi moment te kiezen want ik begrijp dat de update normaal gesproken zonder problemen gaat.
In ieder geval doet hij het weer. Nu de andere ontvanger die ik heb nog........
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 06:43.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine