Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > Canal Digitaal > Gebruikerservaring M7 SAT801

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 03-06-14, 20:06
dwendy's Avatar
dwendy dwendy is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 30-04-08
berichten: 281
Standaard Extra zenders in scannen.

Ik heb nu ruim 3 maanden de m7 sat801 ontvanger.
Het valt mij op dat ik buiten de cd zenderlijst geen extra zenders kan inladen.
Als ik op menu-installeren-alles scannen druk, start hij wel met extra zenders zoeken.
Maar naar 10% scannen vindt de ontvanger het wel best.
Enkele zenders pakt hij wel.
Na ca 86 zenders doet hij niks meer.
Iemand ook dezelfde ervaring?
__________________
FOX,SBS9,RTLZ,Eurosport2 en 24Kitchen in HD aub
  #2  
Oud 04-06-14, 05:30
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 6.911
Standaard

Welke satelliet(en) ontvang je? Check je instellingen eens. Het kan snel fout gaan indien er een satelliet bij staat die je niet kunt ontvangen.
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #3  
Oud 04-06-14, 17:24
dwendy's Avatar
dwendy dwendy is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 30-04-08
berichten: 281
Standaard

Ik heb alleen een duo lnb.
Dus astra 1 & 3.
__________________
FOX,SBS9,RTLZ,Eurosport2 en 24Kitchen in HD aub
  #4  
Oud 04-06-14, 18:43
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 6.911
Standaard

In dat geval doet de m7 sat801 zelfs de diseqc instellingen automatisch goed.
Werkelijk geen idee wat er dan aan de hand is...
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #5  
Oud 05-06-14, 00:28
Riflettore parabolico's Avatar
Riflettore parabolico Riflettore parabolico is offline
Satellietforum Fan
 
Datum van registratie: 26-04-10
berichten: 387
Standaard

Toen ik de M7 SAT801 nog gebruikte, liet ik hem af en toe de Hotbird scannen.

Soms leek het er inderdaad op, alsof hij gestopt was maar het scannen gaat erg langzaam. Misschien moet je wat meer geduld hebben?
__________________
VU+ Solo2 | VU+ SoloSE | FAMHD
  #6  
Oud 05-06-14, 18:46
dwendy's Avatar
dwendy dwendy is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 30-04-08
berichten: 281
Standaard

Ik heb m wel eens tot 100% laten scannen.
Dat duurde ruim 2 uur!!!!
Ook toen slechts enkele zenders.
Ik heb ook een philips 7141 ontvanger en bij langzaam zenders inladen, laad hij alles binnen 10 minuten in.
__________________
FOX,SBS9,RTLZ,Eurosport2 en 24Kitchen in HD aub
  #7  
Oud 05-06-14, 19:00
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 6.911
Standaard

Afgezien van een ernstig defect kan ik alleen nog verzinnen dat je ontvangst slecht is. Heb je vaak uitval van zenders?
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #8  
Oud 05-06-14, 19:34
Amazor Amazor is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 15-07-09
berichten: 34
Standaard

Sinds gisteren ook eigenaar van een SAT801. Ik wou ook een volledige scan uitvoeren (Astra 1, 2, 3, Hotbird) en na 2 uur wachten heb ik het ook opgegeven. Zat toen aan 39% en had enkel een handvol Astra 1-zenders gevonden.
Al bij al een van de betere gecertificeerde ontvangers, maar ook bij dit model mag je blijkbaar niet veel meer doen dan de standaard fastscan-lijst te bekijken.
  #9  
Oud 05-06-14, 20:03
Marc_Sim's Avatar
Marc_Sim Marc_Sim is offline
Satellietforum Fan
 
Datum van registratie: 17-06-08
berichten: 291
Stuur een bericht via MSN naar Marc_Sim
Standaard

Best vooraf achterhalen op welke Sat/transponder de gewenste FTA zenders zitten, eenmaal gevonden/genoteerd doe je diverse "transponder" scans , dat gaat supersnel....
__________________
Sleutel #11 altijd bijdehands
  #10  
Oud 06-06-14, 00:25
komtwelgoed's Avatar
komtwelgoed komtwelgoed is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 15-02-11
berichten: 3.581
Standaard

Beste Amazor

Als jij een blindscan uitvoert op vier satellieten zoals de Astra 1, 2, 3 en Hotbird, kan dat makkelijk 4 uur duren voordat alle mogelijke transponderfrequenties zijn afgescand. De tijdsduur heeft te maken met de nauwkeurigheid van de stappen waarmee de gehele band wordt afgescand.
Doe je dat in grove stappen, dan gaat het sneller maar dan is de kans aanwezig dat hij bepaalde zenders niet ziet en dus niet inscand.
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Uit
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 12:36.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine