Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > CanalDigitaal > Gebruikerservaring M7 SAT801

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 14-05-14, 11:39
dangrem dangrem is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 14-05-14
berichten: 3
Standaard afstandsbediening niet te resetten

nieuwe m7 sat 801 ontvangen werkte goed behalve tv aan-uitzetten
geen codegetal v d tv kunnen vinden dit via uitknipperen proberen te vinden
dit lukte niet. wel was de afstandbed. totaal ontregelt-niets werkt meer op de ontvanger.andere afstandsbed.(op 1e tv toevallig ook een m7sat801 werkt wel goed.
resetten volgens de gebruiksaanw en tips van C D helpen niets
ben ten einde raad, wie weet een oplossing ?
  #2  
Oud 14-05-14, 13:30
flyingdutch flyingdutch is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 12-05-09
berichten: 1.817
Standaard

het word ook niet geadviseerd om de afstandbediening te gebruiken voor de tv. Theoretisch kan het wel maar de kans dat de STB code;s er door ontregeld worden is groot.
Je kan een nieuwe aanvragen via de helpdesk van canal digitaal.
  #3  
Oud 16-05-14, 16:05
NothingButTheTruth NothingButTheTruth is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 16-05-14
berichten: 2
Thumbs down Onzin

Onzin, de afstandsbediening stuurt vaste code's uit naar de SetTopBox (ontvanger).
Het enabelen van de universele functionaliteit heeft NOOIT invloed op de besturing van de SetTopBox.
Ik weet niet waar deze onwijsheid vandaan komt maar ik heb nog nooit zoiets doms gehoord.

- Geef alleen advies als je ergens verstand van hebt, kijk anders gewoon TV -
  #4  
Oud 16-05-14, 16:26
CanalDigitaal Satelliet's Avatar
CanalDigitaal Satelliet CanalDigitaal Satelliet is offline
CanalDigitaal
 
Datum van registratie: 02-04-08
berichten: 1.783
Standaard

In het geval dat de afstandbediening "geblokkeert" raakt, dit kan met onderstaande codes hersteld worden.

Remote reset code

1. Operational Features Reset: Druk gelijktijdig op de OK + PWR TV knoppen in totdat de TV LED 2x knippert , toets 9 8 0 (STB LED knippert )

2.Basic User Reset : Druk gelijktijdig de OK + PWR TV knoppen in totdat de TV LED 2x knippert, toets vervolgens 9 7 7 (STB LED knippert );
__________________
Neemt u contact op met CanalDigitaal Webcare via PM voor klantgerichte vragen over uw abonnement. Vragen over beleid, toekomstige ontwikkelingen worden niet beantwoord door CanalDigitaal WebCare of CanalDigitaal Satelliet. Het account CanalDigitaal Satelliet fungeert als moderator en kan berichten aanpassen en gebruikers corrigeren.
  #5  
Oud 16-05-14, 16:31
Hsd Hsd is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 06-02-11
berichten: 1.424
Standaard

@NothingButTheTruth: Niet zo snel oordelen. Er is een periode geweest dat bij de satellietontvanger van CD ( de DSR7141 meen ik) een afstandsbediening meegeleverd werd die door een firmware-fout volledig ontregeld raakte als men probeerde om de aan/uit code voor de TV in te stellen.
Alhoewel ik me niet kan voorstellen dat dit bij de nieuwe types satellietontvangers van CD nog steeds zo is.
Ik zou in de handleiding zoeken naar een optie om de afstandsbediening te resetten.

Edit: ik zie dat CD me al voor was.

Laatst aangepast door Hsd : 16-05-14 om 16:34
  #6  
Oud 16-05-14, 16:58
CanalDigitaal Satelliet's Avatar
CanalDigitaal Satelliet CanalDigitaal Satelliet is offline
CanalDigitaal
 
Datum van registratie: 02-04-08
berichten: 1.783
Standaard

@HSD, ons niets van bekend, behalve dat er bij de allereerste (fabrieks) handleiding een herstel code vermeld was waarmee je de firmware kon wissen ipv herstellen.
__________________
Neemt u contact op met CanalDigitaal Webcare via PM voor klantgerichte vragen over uw abonnement. Vragen over beleid, toekomstige ontwikkelingen worden niet beantwoord door CanalDigitaal WebCare of CanalDigitaal Satelliet. Het account CanalDigitaal Satelliet fungeert als moderator en kan berichten aanpassen en gebruikers corrigeren.
  #7  
Oud 16-05-14, 17:12
Hsd Hsd is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 06-02-11
berichten: 1.424
Standaard

@CanalDigitaal Satelliet: Ok. Ik wist de details niet precies meer.
  #8  
Oud 16-05-14, 19:30
sattaz's Avatar
sattaz sattaz is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 09-01-07
berichten: 2.715
Standaard

@NothingButTheTruth,

Allereerst welkom op dit forum

Ik vind het wel een bijzondere binnenkomer om meteen nadat je je aangemeld hebt
in dit forum jouw 1e posting te maken waarvan het eerste woord "Onzin" is.

3 reageerders, dangrem - Hsd - CanalDigitaal Satelliet, hebben het
over een afstandsbediening die ontregeld is.
Dat een afstandsbediening door toevoegen of uitvoeren van codes voor TV
ontregeld kan raken zou ik niet op voorhand willen uitsluiten.
Kennelijk raken afstandsbedieningen wel eens ontregeld en waarom
zou dit niet kunnen komen op de wijze zoals door dangrem is beschreven?
Zowel jij als ik hebben die afstandsbediening niet ontworpen (naar ik mag aannemen?!)
en zullen dan ook niet van alle ins en outs op de hoogte zijn.

Tenslotte vind ik het wel een beetje bruusk om flyingdutch te omschrijven als iemand die,
zachtjes uitgedrukt, geen verstand zou hebben van (de afstandsbediening van) de M7 Sat 801.
Als je de moeite neemt om de postings van flyingdutch te bekijken zul je
naar mijn stellige mening bemerken dat hij daarin zinnige dingen schrijft.

On topic: Jammer dat deze (zeer nuttige) tips van CanalDigitaal Satelliet niet in de handleiding van de M7 Sat 801 staan.


Met vriendelijke groeten

sattaz

Laatst aangepast door sattaz : 16-05-14 om 19:36
  #9  
Oud 03-06-14, 21:09
dangrem dangrem is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 14-05-14
berichten: 3
Standaard afstadsbediening resetten

iedereen die mij heeft proberen te helpen bedankt voor alle hulp
omdat het apparaat in duitsland in een vakantiehuisje staat duurde het even voordat ik de adviesen kon uittesten
het mocht jammer genoeg niet helpen
Canal Digitaal stuurde al voor de 2e keer een nieuwe afstandsbediening
(nogmaals erg bedankt voor deze Service)
voor de goede orde het gaat alleen om de TV via de afstandsbediening
van de M7Sat 801 aan en uit te schakelen
ik geef het programeren van de aan/uit via de afstandsbed. nu maar op.

mocht iemand nog een nieuwe tip hebben om de 2 oude,,dode,,afstandsbedieningen tot leven te verwekken dan hou ik mij graag aan bevolen
  #10  
Oud 13-06-14, 14:07
NothingButTheTruth NothingButTheTruth is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 16-05-14
berichten: 2
Standaard

Beste Dangrem,

Welke merk en type tv heb je dan?
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Uit
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 21:13.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine