Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > Canal Digitaal > Gebruikerservaring M7 MP-201

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 27-03-17, 20:44
The_Enforcer The_Enforcer is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 12-03-11
berichten: 282
Standaard Nog steeds wintertijd MP-201

Ter info...

De MP-201 (en vermoedelijk ook de MZ-101) heeft op dit moment nog steeds de wintertijd staan. In het menu is er nergens een mogelijkheid om de tijd zelf aan te passen. Hierop de vraag bij CDS neergelegd met als antwoord het volgende:

Citaat:
Goede avond Patrick. Om er voor te zorgen dat je de juiste tijdsaanduiding krijgt te zien, dien je de ontvanger met internet te verbinden. Groeten ^Fatima
Niet echt handig dus, en ZEKER niet voor de ouderen en/of hulpbehoevende mensen onder ons die totaal niks van netwerken/internet af weet. Ergo, er zullen vast klanten zijn die een MP-201 hebben zonder internetverbinding, die mogen dus een half jaar wachten op de goede tijd...
  #2  
Oud 27-03-17, 21:01
Hsd Hsd is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 06-02-11
berichten: 1.306
Standaard

Wel vreemd, omdat alle oude ontvangers de juiste tijd van het satelliet signaal pakken.
  #3  
Oud 27-03-17, 21:06
The_Enforcer The_Enforcer is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 12-03-11
berichten: 282
Standaard

Ja kreeg ook nog het advies van CDS om de ontvanger te resetten naar de fabrieksinstellingen, maar dan zijn we alle opnames kwijt dus dat is ook niet echt een oplossing.... Wederom weer zo'n basale functionaliteit missend op een niet-doorontwikkeld-apparaat van M7.

Hoe ga ik dit aan mijn (groot-)ouders uitleggen die 400km verderop wonen en alleen WiFi hebben door het gehele pand. Lange netwerkkabels hebben zij niet liggen om hem ff aan te kunnen sluiten, dus het zal wel iets worden in de trant van:
1. Ontvanger loskoppelen
2. Stroom en ontvanger meenemen richting de meterkast
3. Ontvanger aansluiten met netwerkkabel en aanzetten
4. Even 5minuten wachten
5. Op hoop van zegen de ontvanger weer terug aansluiten op de tv, want anders moeten we de tv ook nog verplaatsen richting de meterkast om te zien wat er op de MP-201 als je hem aangesloten hebt met een netwerkkabel

Ik hoor mijn (groot-)ouders nu al vloeken....

Laatst aangepast door The_Enforcer : 27-03-17 om 21:15
  #4  
Oud 27-03-17, 22:01
The_Enforcer The_Enforcer is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 12-03-11
berichten: 282
Standaard

-update-
Volgens CanalDigitaal (via Facebook berichten) wordt de aanduiding naar de juiste tijd binnen enkele dagen opgelost voor deze (en mogelijk andere) ontvanger(s). Ik ben benieuwd...

De SAT801 hebben we overigens zelf handmatig omgezet naar Zomertijd. Weet even niet of andere ontvangers de juiste tijd via de satelliet ontvangen of dat deze ook handmatig omgezet moet worden ?
  #5  
Oud 27-03-17, 23:36
komtwelgoed's Avatar
komtwelgoed komtwelgoed is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 15-02-11
berichten: 3.639
Standaard

Mijn M7 SAT 801 is automatisch naar zomertijd gegaan.
  #6  
Oud 28-03-17, 03:14
Luctor et Emergo Luctor et Emergo is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 02-02-11
berichten: 2.623
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door The_Enforcer
Weet even niet of andere ontvangers de juiste tijd via de satelliet ontvangen of dat deze ook handmatig omgezet moet worden ?
Hoi Enforcer! Ik moet het ieder half jaar handmatig doen, het is in mijn ontvanger geen gedoe, ik ga in menu, tijdinstellingen, en daar staat: zomertijd in/uit.
__________________
GROETEN, LUCTOR et EMERGO, NanoXX 9800HD, DSR7141
  #7  
Oud 28-03-17, 16:41
Luctor et Emergo Luctor et Emergo is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 02-02-11
berichten: 2.623
Standaard

(Dit slaat uiteraard op de NanoXX)
__________________
GROETEN, LUCTOR et EMERGO, NanoXX 9800HD, DSR7141
  #8  
Oud 29-03-17, 12:26
WallStreet's Avatar
WallStreet WallStreet is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 20-01-11
berichten: 2.906
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door The_Enforcer
ontvanger te resetten naar de fabrieksinstellingen, maar dan zijn we alle opnames kwijt dus dat is ook niet echt een oplossing....
Want? Wordt de harddisk dan geformatteerd bij een reset?
__________________
ET10K powered by OpenPli
  #9  
Oud 30-03-17, 09:40
citoends citoends is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 06-08-08
berichten: 2.884
Standaard

nou opnames horen niet gewist te worden met fabrieksreset,gooi gewoon ontvanger is een nacht van de stroom af.
  #10  
Oud 30-03-17, 22:07
The_Enforcer The_Enforcer is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 12-03-11
berichten: 282
Standaard

Citaat:
Want? Wordt de harddisk dan geformatteerd bij een reset?
Dat wordt wel zo door CanalDigitaal gecommuniceerd ja. We kunnen het op dit moment niet uittesten omdat er nog genoeg opnames zijn die we moeten bekijken...

Vraag aan CanalDigitaal via Facebook bericht:
Citaat:
Zijn we de opnames kwijt als we fabrieksinstellingen herstellen doen ?
Antwoord van CanalDigitaal:
Citaat:
CanalDigitaal De opnames ben je dan inderdaad kwijt.
Ik ben er zelf pas van overtuigd zodra ik het zelf uitgetest heb, de testen die CanalDigitaal zelf doet laat nogal eens te wensen over is mijn beleving

-edit-
Stroom is er al af geweest, biedt geen oplossing....
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 18:24.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine