Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > CanalDigitaal > CanalDigitaal Meldingen

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 29-07-17, 20:59
paullo paullo is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 02-04-08
berichten: 2.804
Standaard Storingen ontvangst slecht weer uplink

Heb al een tijdje (sinds 20h45) storingen op Canvas en NED1HD met kort beelduitval.

Hier geen regen, maar zie op buienradar dat er een groot onweer boven Hilversum hangt.

Probleem bij de uplink door het onweer ?

Greets
__________________
Smart Titanium V2, Philips 7121, Sab Titan 1 HD

Laatst aangepast door paullo : 29-07-17 om 21:14
  #2  
Oud 30-07-17, 10:32
Penthe's Avatar
Penthe Penthe is offline
Satellietforum positivo
 
Datum van registratie: 28-04-11
berichten: 841
Standaard

Ik had gisteren rond de zelfde tijd storing op ID, kortstondig beelduitval iedere keer. Het lampje op mijn receiver ging elke keer op rood en dat betekend normaal gezien geen satelliet signaal.
  #3  
Oud 30-07-17, 11:08
paullo paullo is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 02-04-08
berichten: 2.804
Standaard

Bedankt voor je reply.

Ik had de dag ervoor wat problemen met de bekabeling van mijn LNB's en twijfelde of het nu al dan niet daar aan lag.

Was bij mij inderdaad ook het probleem, zeer kortstondige beelduitval met vermelding "Geen signaal", en één keer een volledige uitval die ongeveer 1 minuut geduurd heeft.

Ik vermoed dat de uplink te lijden had onder wateroverlast.

Greets
__________________
Smart Titanium V2, Philips 7121, Sab Titan 1 HD
  #4  
Oud 30-07-17, 11:35
aart44's Avatar
aart44 aart44 is offline
Satellietforum hulpploegen
 
Datum van registratie: 16-05-07
berichten: 5.331
Standaard

Zelf woon ik op ongeveer 20 km van Hilversum en had ook storingen was net een oude film van Louis de Funès aan het kijken op een HD toen het beeld steeds wegviel.
Hier was geen onweer een half uur later wel een stortbui.
__________________
Maxdigitaal225,Amiko Alien
  #5  
Oud 31-07-17, 09:23
citoends citoends is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 06-08-08
berichten: 3.398
Standaard

de uplink staat in luxemburg ,gaat met glasvezel vanuit nederland,gewoon ff zappen naar andere satzende(transponder)r op dezelfde satelliet.met multifeed zie je bijv hb a1.a3 a2 uitvallen achter elkaar ,dan zit de bui bij de ontvanger.
  #6  
Oud 31-07-17, 09:40
paullo paullo is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 02-04-08
berichten: 2.804
Standaard

Volgens mij staat alléén de uplink van de RTL-zenders in Luxemburg, voor het overige dacht ik dat de uplink deels wordt verzorgd vanuit Hilversum en deels vanuit Usingen in Duitsland.

Greets
__________________
Smart Titanium V2, Philips 7121, Sab Titan 1 HD
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Uit
[IMG] code is Uit
HTML code is Aan

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 04:23.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine