PDA

Bekijk de volledige versie : DSR 8121 nieuwe firmware laden en bug


Kampermann
17-12-09, 20:49
Van verschillende gebruikers is vernomen dat de nieuwe software/firmware niet automatisch wordt geladen. Dit is eenvoudig te verhelpen door de ontvanger terug naar fabrieksinstellingen te resetten en vervolgens zal de ontvanger de meest recente versie van december ophalen. Daarmee wordt o.a. de HD instellingsmogelijkheid geboden in het menu AV-instellingen (1080p, 720p of lager, automatisch).
Wie echter zapt naar de HD zenders van Discovery, History, moet rekening houden met een mogelijke crash van de ontvanger. Het beeld valt uit, er kan niet verder gezapt worden en de ontvanger zal opnieuw opstarten. Dit is helaas een (nieuwe) bug in de firmware:mad:

satchmo
17-12-09, 21:47
vreemd, daar heb ik geen last van.

BrammetjeS
19-12-09, 20:52
Geen last van beelduitval. Wat wel heel irritant is, is dat het laden van de programmagids minutenlang duurt. Werkelijk 2 tot 3 minuten met een tergend langzaam bewegend balkje. De ontvanger vraagt een ogenblik geduld bij het verversen van de programmagegevens maar het duurt een eeuwigheid.
Hopelijk is dit snel verholpen want ik gebruik de programmagids heel vaak en lang wachten is dan verrrrrry borrrrrring!:)

Jerre84
20-12-09, 00:41
Tja, kan ook die kanalen in HD bekijken, maar zoals de man voor me al aanhaalde, de EPG is tergend langzaam. Vaak komt hij bij mij zelfs niet verder dan ter hoogte van de "p" in het woordje "stoppen". Wachten, wachten en dat stopt hij blijkbaar vanzelf en schakelt terug over naar weergave van het laatst bekeken kanaal.

jimny_satnews
20-12-09, 05:29
Tja, kan ook die kanalen in HD bekijken, maar zoals de man voor me al aanhaalde, de EPG is tergend langzaam. Vaak komt hij bij mij zelfs niet verder dan ter hoogte van de "p" in het woordje "stoppen". Wachten, wachten en dat stopt hij blijkbaar vanzelf en schakelt terug over naar weergave van het laatst bekeken kanaal.

Deze bug zit ook in de 7121, er zijn 2 optie's en de 1e optie is de beste
1 ga via menu etc fabrieksinstellingen etc daarna werkt de update via guide wel.
2 op nederland 1 gaan staan en dan knop guide indrukken, hij laad tot de p, daarna terug toets en even op nederland 1 blijven staan, in sommige gevallen laad hij dan alsnog de epg in.

StreamBoy
20-12-09, 13:50
Wie echter zapt naar de HD zenders van Discovery, History, moet rekening houden met een mogelijke crash van de ontvanger. Het beeld valt uit, er kan niet verder gezapt worden en de ontvanger zal opnieuw opstarten. Dit is helaas een (nieuwe) bug in de firmware:mad:

Ik heb dinsdag 15 december 1 keer gehad dat mijn beeld op zwart ging; dit was inderdaad bij Discovery HD. Alleen een harde reset hielp.
De HDMI-instelling stond toen op "Automatisch".

Ik snap sowieso niet wat automatisch nou inhoudt? Ik dacht dat hij per zender zou springen op de meest ideale modus?
Maar bij mij blijft hij bij automatisch altijd op 720p staan.

Wanneer je bijv. van "Een HD" (die is 720p) zapt naar Nederland HD (die is 1080i toch?) dan zou hij toch moeten overspringen?

Ik heb er in ieder geval voor gekozen om de decoder vast te zetten op 720p; volgens mij heb je dan ook geen kans meer op zwart beeld.

citoends
20-12-09, 15:09
Ik heb dinsdag 15 december 1 keer gehad dat mijn beeld op zwart ging; dit was inderdaad bij Discovery HD. Alleen een harde reset hielp.
De HDMI-instelling stond toen op "Automatisch".

Ik snap sowieso niet wat automatisch nou inhoudt? Ik dacht dat hij per zender zou springen op de meest ideale modus?
Maar bij mij blijft hij bij automatisch altijd op 720p staan.

Wanneer je bijv. van "Een HD" (die is 720p) zapt naar Nederland HD (die is 1080i toch?) dan zou hij toch moeten overspringen?

Ik heb er in ieder geval voor gekozen om de decoder vast te zetten op 720p; volgens mij heb je dan ook geen kans meer op zwart beeld.
Bij de afstelling`` automatisch ``wordt telkens het beeld formaat weer gegeven Hoe de zender uitzend Kiest men voor 1080 of 720 dan wordt steeds met het gekozen formaat weergegeven en bij een fullhd is de 1080i de beste , zapt beter en formaat is direct goed .

StreamBoy
20-12-09, 23:47
Bij de afstelling`` automatisch ``wordt telkens het beeld formaat weer gegeven Hoe de zender uitzend Kiest men voor 1080 of 720 dan wordt steeds met het gekozen formaat weergegeven en bij een fullhd is de 1080i de beste , zapt beter en formaat is direct goed .

Nou bij mij gebeurt dat dus niet. Bij "automatisch" blijft de TV altijd op 720p staan en veranderd nooit.
Mijn TV laat het namelijk altijd zien waneer hij van modus veranderd. Je ziet dan bijv. staan "HDMI1 input 1080i wide".
Is dat met jou TV ook zo? Want anders is dat "automatisch" maar een fabeltje. Er veranderd bij mij niks tijdens het zappen.

citoends
21-12-09, 13:26
Nou bij mij gebeurt dat dus niet. Bij "automatisch" blijft de TV altijd op 720p staan en veranderd nooit.
Mijn TV laat het namelijk altijd zien waneer hij van modus veranderd. Je ziet dan bijv. staan "HDMI1 input 1080i wide".
Is dat met jou TV ook zo? Want anders is dat "automatisch" maar een fabeltje. Er veranderd bij mij niks tijdens het zappen.

Het zou zo moeten zijn bij automatisch (In vantage wel ), ik heb die trouwens ook op 1080i gezet omdat dat beter werkt.ik zal vanmiddag even kijken, met andere instelling . wat de tv dan doet. mvg

citoends
22-12-09, 09:20
Nou bij mij gebeurt dat dus niet. Bij "automatisch" blijft de TV altijd op 720p staan en veranderd nooit.
Mijn TV laat het namelijk altijd zien waneer hij van modus veranderd. Je ziet dan bijv. staan "HDMI1 input 1080i wide".
Is dat met jou TV ook zo? Want anders is dat "automatisch" maar een fabeltje. Er veranderd bij mij niks tijdens het zappen.

HOI. in de stand auto is het inderdaad niet goed , geeft gewoon 720p weer van alle zenders . EN dat moet niet zo zijn !!! is dus een bug . er moet gewoon het signaal weergegeven worden zoals het is uitgezonden, de andere uitgang keuze `s 1080i en 720p werken wel zo als het de bedoeling is . En ik geloof dat de S-VHS via vcr uitgang het ook niet doet.,Dit gaat nu alleen over philips hd ontvanger , ter verduidelijking

StreamBoy
22-12-09, 11:55
HOI. in de stand auto is het inderdaad niet goed , geeft gewoon 720p weer van alle zenders . EN dat moet niet zo zijn !!! is dus een bug . er moet gewoon het signaal weergegeven worden zoals het is uitgezonden, de andere uitgang keuze `s 1080i en 720p werken wel zo als het de bedoeling is . En ik geloof dat de S-VHS via vcr uitgang het ook niet doet.,Dit gaat nu alleen over philips hd ontvanger , ter verduidelijking

Bedankt voor het checken citoends.
Het is inderdaad een bug lijkt me. Ik dacht dat Canal Digitaal de nieuwe firmware grondig intern hadden getest. Ik vraag me af wat dat dan inhoudt :rolleyes:

Nu moet je iedere keer handmatig te boel gaan veranderen.
"Een HD" en de Duitse HD zenders zenden uit in 720p en heel veel andere zenders weer in 1080i. Ook lijkt het mij raadzaam dat de decoder naar 720p springt bij het zappen naar SD zenders. Bij mij geeft die modus de beste kwaliteit.

citoends
22-12-09, 12:18
Bedankt voor het checken citoends.
Het is inderdaad een bug lijkt me. Ik dacht dat Canal Digitaal de nieuwe firmware grondig intern hadden getest. Ik vraag me af wat dat dan inhoudt :rolleyes:

Nu moet je iedere keer handmatig te boel gaan veranderen.
"Een HD" en de Duitse HD zenders zenden uit in 720p en heel veel andere zenders weer in 1080i. Ook lijkt het mij raadzaam dat de decoder naar 720p springt bij het zappen naar SD zenders. Bij mij geeft die modus de beste kwaliteit.

Ik gebruik de stand 1080i bij full hd tv .Dat is dan gelijk het beeldformaat . En gebruik de juiste beeldafstelling van de tv voor het beste resultaat

johnvd1979
24-12-09, 08:52
bij mij staan de instellingen van 1080p enz. er wel in maar ik heb op diverse kanalen dat het formaat niet goed meer is waardoor ondertiteling deels wegvalt iemand een idee hoe ik dit kan oplossen heb al geprobeerd de harde schijf via het verborgen menu te formateren en ik heb de fabrieksinstellingen teruggezet en daarna handmatig de nieuwe software ingeladen maar ik heb nog steeds redelijk wat zenders die niet goed zijn.

StreamBoy
27-12-09, 07:46
bij mij staan de instellingen van 1080p enz. er wel in maar ik heb op diverse kanalen dat het formaat niet goed meer is waardoor ondertiteling deels wegvalt iemand een idee hoe ik dit kan oplossen heb al geprobeerd de harde schijf via het verborgen menu te formateren en ik heb de fabrieksinstellingen teruggezet en daarna handmatig de nieuwe software ingeladen maar ik heb nog steeds redelijk wat zenders die niet goed zijn.

Misschien je TV anders instellen?
De meeste TV's hebben de volgende instellingen: "auto", "wide" of "just"
Als je hem op "auto" of "wide" hebt staan zou het goed moeten zijn.

Kampermann
27-12-09, 13:16
Klopt. Veel zenders zenden (nog) 4:3 uit, waarbij de nieuwste LCD televisies het beeld uitvullen waardoor ondertiteling links en rechts wegvalt. In principe zou dit met de TV instellingen op te lossen moeten zijn door de scaling uit te zetten. Experimenteer met auto-fill en auto-zoom of probeer de 16:9 instelling aan en uit te zetten. Dit verschilt (helaas) per zender. HD content (oude series en films) 3:4 wordt gewoon 3:4 weergegeven met links en rechts een zwarte balk. Op de Philips ontvanger is alleen breedbeeld 16:9 in te stellen, naast het ongebruikelijke 3:4. Het zal dus echt via de TV moeten, vrees ik.

citoends
27-12-09, 14:14
Klopt. Veel zenders zenden (nog) 4:3 uit, waarbij de nieuwste LCD televisies het beeld uitvullen waardoor ondertiteling links en rechts wegvalt. In principe zou dit met de TV instellingen op te lossen moeten zijn door de scaling uit te zetten. Experimenteer met auto-fill en auto-zoom of probeer de 16:9 instelling aan en uit te zetten. Dit verschilt (helaas) per zender. HD content (oude series en films) 3:4 wordt gewoon 3:4 weergegeven met links en rechts een zwarte balk. Op de Philips ontvanger is alleen breedbeeld 16:9 in te stellen, naast het ongebruikelijke 3:4. Het zal dus echt via de TV moeten, vrees ik.
via Hdmi is die functie niet meer manueel in de 7121/8121 . En omdat in de hdmi is voorzien dat alle formaten in het org zou worden weergeven , is de tv ook niet echt verstelbaar zonder kwaliteit verlies of helemaal niet. , Remedie de provider zou moeten zorgen dat 16/9 vol beeld, 4/3 met zwarte balken rechts en links en cinema 21/9 zwarte balk onder en boven op de tv komt

arjan
27-12-09, 15:18
Geen last van beelduitval. Wat wel heel irritant is, is dat het laden van de programmagids minutenlang duurt. Werkelijk 2 tot 3 minuten met een tergend langzaam bewegend balkje. De ontvanger vraagt een ogenblik geduld bij het verversen van de programmagegevens maar het duurt een eeuwigheid.
Hopelijk is dit snel verholpen want ik gebruik de programmagids heel vaak en lang wachten is dan verrrrrry borrrrrring!:)

Brammetje misschien zou je hier even naar willen kijken misschien is het is voor jou of andere forum lezers:)

http://www.canaldigitaal.nl/klantenservice/nieuws/epg-inladen-7121-8121.aspx