Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > Vragen forum > Algemene vragen satellietontvangst

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #11  
Oud 12-09-17, 19:06
sattaz's Avatar
sattaz sattaz is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 09-01-07
berichten: 2.670
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door WallStreet 12-09-2017 10:18
Toen Fox sport 1 nog FTA was bij Joyne was dit 'biljartlaken effect' duidelijk aanwezig, terwijl dit bij Canal Digitaal vrijwel afwezig was.(Joyne piekte op ca 4 Mb/s, CD op dat moment ruim boven de 10 Mb/s) Maar dat was een momentopname vlak na ingebruikname van de transponder en wellicht niet te vergelijken met de huidige situatie.
@WallStreet,

Tot 11 augustus jl. had Fox Sports 1 HD een maximale bitrate van 6 Mbps.
Daarna, vanaf de FEC-wijziging van 5/6 naar 3/4, was er ongeveer 1,3 Mbps minder beschikbaar.
Men heeft alle andere zenders van transponder 12073 V ongemoeid gelaten
en uitgerekend op de sportzender Fox Sports 1 HD heeft Joyne 2 Mbps in mindering gebracht.
Die ging van maxinaal 6 Mbps naar maximaal 4 Mbps.
Geen slimme zet van Joyne lijkt mij om een sportzender die eigenlijk al te laag zat
wat betreft maximale bitrate nog minder maximale bitrate toe te wijzen.

Beter ware geweest de maximale bitrate van "gewone" zenders elk met zo'n 0,2 Mbps te verlagen.
De ultieme oplossing is volgens mij de FEC in 2/3 te wijzigen met minder zenders per transponder
of een 3e transponder erbij als men hetzelfde aantal zenders wil behouden of zelfs wil uitbreiden.

Inmiddels is er vanmiddag (12-09-2017) een groot aantal zenders bijgekomen.
Er is geen 3e transponder, alles wordt op transponder 12073 V gepropt.
Maar goed, dit is eigenlijk weer iets dat denk ik beter op een nieuw te openen topic kan worden besproken.


Met vriendelijke groeten

sattaz
  #12  
Oud 13-09-17, 09:07
citoends citoends is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 06-08-08
berichten: 3.398
Standaard

Het Hd is nergens echt hd ,want waar is de zender met 15mb en 1080p60.
dus je moet leven met scherp beeld als er niet teveel beweging is met dat 1080i en 4 -6 mb
  #13  
Oud 14-09-17, 08:30
Duolist's Avatar
Duolist Duolist is offline
Satellietforum positivo
 
Datum van registratie: 22-11-10
berichten: 902
Standaard

Citaat:
Het Hd is nergens echt hd ,want waar is de zender met 15mb en 1080p60.
1- bitrate heeft niets met 'HD' te maken (hooguit met beeldkwaliteit).
2-Er zijn diverse officiële HD-resoluties: 720p/1080p/1080i. De beeldverversingsfrequentie is daar geen onderdeel van.
  #14  
Oud 14-09-17, 11:55
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 8.929
Standaard

@sattaz #7
Via Facebook lees ik:
Citaat:
Origineel gepost door Jan Kuylaars - Rian Bv
Hoezo zelf niet ontvangen?
Staat de hele dag aan, met een scala aan schotels, welke direct geschakeld kunnen worden, met diverse merken ontvangers en professionele systemen.
Je bedoeld waarschijnlijk op het kantoor waar de telefoniste werkt?
Denk je dat bij CD waar een meid iets van een papiertje afleest wel een complete set voor haar neus staat?
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #15  
Oud 14-09-17, 19:44
sattaz's Avatar
sattaz sattaz is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 09-01-07
berichten: 2.670
Standaard

@Sattje,

Wat heeft jouw posting te maken met het onderwerp van het topic
of met mijn posting #7?


Met vriendelijke groeten

sattaz
  #16  
Oud 15-09-17, 08:13
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 8.929
Standaard

Dat lijkt mij duidelijk. In #7 schrijf jij dat Joyne niet eens Eutelsat kan ontvangen. Dat wordt ontkend door Jan Kuylaars - Rian Bv met onderstaande foto:
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #17  
Oud 15-09-17, 09:08
Fer Fer is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-06-09
berichten: 1.914
Standaard

volgens mij moet jij post #7 zelf nog maar eens goed lezen Sattje
Het gaat om een verkooppunt die geen schotel heeft staan en dus niks kan laten zien...
__________________
[SAT4U] Hulp nodig aan de Costa Blanca?
  #18  
Oud 15-09-17, 09:13
sattaz's Avatar
sattaz sattaz is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 09-01-07
berichten: 2.670
Standaard

@Sattje,

In posting #7 schrijf ik dat de plaatselijke Joyne dealer in Helmond Joyne op Eutelsat 9 Oost
niet kan ontvangen en mij geen beeld van een Joyne zender kan laten zien.
Beweert Jan Kuylaars van Rian BV dat die Helmondse dealer wel Joyne kan ontvangen?

En dat bewijst Jan Kuylaars met een foto van de televisie/monitor van betreffende Helmondse Joyne dealer?!


Met vriendelijke groeten

sattaz
  #19  
Oud 15-09-17, 09:40
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 8.929
Standaard

Jouw punt is gemaakt @sattaz!
Het pleit voor Joyne dat ze willen aantonen met foto hoe scherp hun beeld wel niet is. Het pleit niet voor Joyne dat ze met dealers werken die hun eigen zenders niet eens kunnen ontvangen.
We hebben trouwens allemaal kunnen zien hoe beroerd de kwaliteit van de HD zenders is bij Joyne.
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #20  
Oud 15-09-17, 11:38
sattaz's Avatar
sattaz sattaz is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 09-01-07
berichten: 2.670
Standaard

@Sattje,

Het is een foto van 12 HD zenders tegelijk
van een televisie/monitor.
Ik denk niet dat men zo kan aantonen dat de kwaliteit van de HD uitzendingen goed is.


Met vriendelijke groeten

sattaz
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 06:27.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine