Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > CanalDigitaal > Gebruikerservaring Philips DSR 7121/DSR 7141 HD

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 25-01-12, 22:13
R.A. de Groot's Avatar
R.A. de Groot R.A. de Groot is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 03-05-09
berichten: 21
Standaard ontvanger DSR 7141 op --:--

Mijn ontvanger heeft een kuur gekregen. Bij inschakelen geeft het display eerst INIT aan, daarna gaat hij op --:-- . Verder is er dan geen beweging in te krijgen.
Graag hierover wat goede bijstand.

Bij voorbaat mijn hartelijke dank.
Rudy de Groot
  #2  
Oud 25-01-12, 22:25
Rickjr's Avatar
Rickjr Rickjr is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 27-01-11
berichten: 1.517
Standaard dsr 7141

Stroom eraf even een sec of 30 wachten
stroom er weer op werkt meestal of anders kaart eruit en er weer in
ik had hetzelfde probleem met de 8121

Rickjr

Laatst aangepast door Rickjr : 25-01-12 om 22:29
  #3  
Oud 25-01-12, 22:37
R.A. de Groot's Avatar
R.A. de Groot R.A. de Groot is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 03-05-09
berichten: 21
Standaard Dsr 7141

Helaas. Ik alle trucs al uitgeprobeerd. Stekker eruit, kaart eruit, drie minuten wachten, rode knop3x indrukken, alles uitschakelen en dan de groene knop blijvend indrukken totdat de ontvanger weer inschakeld. Dit advies met de gekleurde knoppen was telefonisch advies van canaldigitaal.
Niets werkt. Is er misschien iets wat we toch over het hoofd zien?
  #4  
Oud 25-01-12, 23:55
Hsd Hsd is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 06-02-11
berichten: 1.386
Standaard

Heb je een goed signaal van de schotel? Heb dit eerder gezien als je opstart en de ontvanger geen schotel ziet.
  #5  
Oud 26-01-12, 08:42
Regiowebshop Regiowebshop is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 23-09-08
berichten: 231
Standaard

Kijk eens of u nog via een omweg in het menu kunt komen.

Bij het opstarten de groene knop langere tijd inhouden.
U komt nu in de achterkant van het menu.
Wachtwoord 756839 + de tijd die er staat.
  #6  
Oud 26-01-12, 19:33
R.A. de Groot's Avatar
R.A. de Groot R.A. de Groot is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 03-05-09
berichten: 21
Thumbs up Dsr 7141

Ik kreeg het volgende bericht toegestuurd van een vriend die in Oostenrijk hetzelfde had. Dit bericht komt van CanalDigitaal zelf en het heeft perfect gewerkt. Dus ik heb het ook gedaan en alles doet het bij mij ook weer.
Iedereen bedankt voor zijn inzet.



Het beste kunt u uw ontvanger een softwarematige reset geven (hierbij gaan alle gegevens verloren en zal alle software opnieuw ingeladen worden op de ontvanger).
Lees onderstaande stappen goed door, en volg deze op tot de letter. Een verkeerde keuze in dit menu kan leiden tot (onherstelbare) schade aan de ontvanger:
1. - Ontvanger uitzetten (standby).
2. - De groene knop op de afstandsbediening indrukken en ingedrukt houden tot de ontvanger een menu weergeeft( ongeveer 10 - 15 seconden);
3. - U krijgt nu direct het inlogscherm van het Hidden menu te zien op uw televisie toestel;
4. - Voer de code "756839hhmm" (hhmm is de tijdsaanduiding die in dat scherm bovenaan te zien is);
5. - Selecteer "Recovery" en druk op OK;
6. - Selecteer "Flash recovery" en volg de aanwijzingen op het scherm;
7. - Selecteer "Appstore recovery" en volg de aanwijzigen op het scherm;
8. - Druk op exit om uit het Hidden menu gaan;
Uw ontvanger zal nu opnieuw opstarten en in het "eerste installatie" menu terecht komen.
U kiest hier de taalkeuze (Nederlands), waarna u de zenderlijst (SD of HD) selecteert.

Controleer nu de Diseqc instellingen:
Selecteer nu de optie "Wijzig diseqc instellingen" en controleer of deze correct staan ingesteld middels onderstaande informatie:
• DiseqC A (poortje A) moet altijd Astra1 / Astra 19 zijn;
• DiseqC B (poortje B) moet altijd Astra3 / Astra 23 zijn;
Indien deze foutief staan ingesteld dient u deze te wijzigen. Hierna kunt u de signaal kwaliteit van de ASTRA 23 controleren door "Diseqc B" te selecteren (Druk NIET op de OK-toets), na enige seconden zal de signaalkwaliteit van ASTRA 23 te zien zijn. Indien de signaalbalk minder van 7,5 blokjes groen aangeeft dient u de uitrichting van de schotel en/of afstelling van de DUO-LNB te controleren en te verbeteren.
Na het inladen van de zenders zal uw ontvanger nog een keer opnieuw opstarten, deze herstart kan een aantal minuten duren!
  #7  
Oud 26-01-12, 20:17
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 8.877
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door Bericht van Canal Digitaal
• DiseqC B (poortje B) moet altijd Astra3 / Astra 23 zijn
Dat is te kort door de bocht. Zelf heb ik een multytenne en daarvoor geldt: • DiseqC B (poortje B) moet altijd Hotbird zijn !

Met andere schotels is de raadgeving juist.
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #8  
Oud 10-04-12, 21:55
Tessy Tessy is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 10-04-12
berichten: 1
Standaard 7141

Na uitvoeren van bovenstaande gaat hij als nog na 3 min uit.

Wie weet raad?
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 19:38.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine