PDA

Bekijk de volledige versie : HD transponders Canal Digitaal


Bigbro
09-02-10, 20:10
Hoi,

Alvast even een topic aangemaakt waar we kunnen melden als de eerste bewegende beelden van de nieuwe transponders te bewonderen zijn.

Als ik het goed begrepen heb:

12.129 V 27500 5/6 DVB-S2/QPSK
12.188 H 27500 5/6 DVB-S2/QPSK

Pilot aan/uit?

evloe
10-02-10, 07:29
Volgens een berichtje wat ik ergens had gelezen is de Pilot uit.

Gr,
Ed

Pieter-B
11-02-10, 12:50
Maandag 12129 al in gebruik?
En hooguit dinsdag moet Nederland 3 HD actief zijn, dan wordt er weer gevoetbald.

ni_hao
11-02-10, 16:25
Het kan soms snel gaan

hans2
11-02-10, 19:08
heb eens even gekeken naar de vermoedelijke zenderindeling per transponder.
valt op dat er niet veel logica in zit waar men een zender plaatst.
er word in ieder geval geen rekening gehouden met de eigen zaplijst en/of het feit dat zappen op dezelfde tp sneller gaat dan van tp naar tp. en dan moet de ontvanger ook nog schakelen tussen 2 satelliet-posities.

ned 1
rtl 4
discovery showcase
ngc
brava
eenhd

ned 3
rtl5
net5
rtl7
veronica

ned2
sbs6
film1
sport1

Bigbro
11-02-10, 21:28
heb eens even gekeken naar de vermoedelijke zenderindeling per transponder.
valt op dat er niet veel logica in zit waar men een zender plaatst.
er word in ieder geval geen rekening gehouden met de eigen zaplijst en/of het feit dat zappen op dezelfde tp sneller gaat dan van tp naar tp. en dan moet de ontvanger ook nog schakelen tussen 2 satelliet-posities.

ned 1
rtl 4
discovery showcase
ngc
brava
eenhd

ned 3
rtl5
net5
rtl7
veronica

ned2
sbs6
film1
sport1

Je kunt natuurlijk altijd wel iets vinden om over te zeuren......

foedy
11-02-10, 21:33
heb eens even gekeken naar de vermoedelijke zenderindeling per transponder.
valt op dat er niet veel logica in zit waar men een zender plaatst.
er word in ieder geval geen rekening gehouden met de eigen zaplijst en/of het feit dat zappen op dezelfde tp sneller gaat dan van tp naar tp. en dan moet de ontvanger ook nog schakelen tussen 2 satelliet-posities.

ned 1
rtl 4
discovery showcase
ngc
brava
eenhd

ned 3
rtl5
net5
rtl7
veronica

ned2
sbs6
film1
sport1

Als dit de blokken per tp zijn dan zit er vermoedlijk wel een reden achter. Het verdelen over de transponders heeft dan als voordeel dat als er een transponder uit valt maar 1 van PO of RTL zenders weg valt en niet allemaal tegelijk. Mogelijk zijn het ook nog andere sattelieten.

chrisdrielsma
11-02-10, 21:57
Ik vraag me eigenlijk af wat er met de kanaal indeling van Veronica HD gaat gebeuren dan aangezien er overdag tot 6 uur op het SD Kanaal van Veronica , Disney XD zit ..

Stephen
11-02-10, 22:48
Goeie vraag!
ik denk dat Disney XD in opgewaardeerd SD gaat uitzenden maar het zou natuurlijk prachtig zijn als die ook in HD gaat uitzenden, de Amerikaanse variant doet dat al een tijdje.

Pieter-B
12-02-10, 08:38
Er mag wel een zender van de eerste naar de derde transponder.
Dat zou de verhoudingen ten goede komen: vijf zenders per frequentie.

ceesv
12-02-10, 09:12
Ik denk, dat de hierboven voorgestelde mogelijke zenderindeling alles te maken heeft met het te verwachten HD programma aandeel per zender/transponder.
Hierdoor kunnen HD uitzendingen met voldoende bandbreedte uitgezonden worden.

cheapwatcher
12-02-10, 09:54
heb eens even gekeken naar de vermoedelijke zenderindeling per transponder.
valt op dat er niet veel logica in zit waar men een zender plaatst.
er word in ieder geval geen rekening gehouden met de eigen zaplijst en/of het feit dat zappen op dezelfde tp sneller gaat dan van tp naar tp. en dan moet de ontvanger ook nog schakelen tussen 2 satelliet-posities.

ned 1
rtl 4
discovery showcase
ngc
brava
eenhd

ned 3
rtl5
net5
rtl7
veronica

ned2
sbs6
film1
sport1

Op welke informatie is deze indeling gebaseerd?

Littlesat
12-02-10, 10:39
MyZen TV ;-)

Littlesat
12-02-10, 11:04
En als ik nog ff verder mag speculeren...

Huidige HD transponder (half februari)
ned 1 HD
discovery showcase HD
ngc HD
brava HD (later RTL8-HD)
een HD

Nieuwe Transponder 1 (half februari)
ned 3 HD
rtl4 HD
film1 HD
sport1 HD
sport 1.2 SD
Film 1 Action SD
(ca. twee vrije SD plekken, SyFy, 13th street)

Themakanalen Transponder (1 maart)
ned 2 HD
SBS 6 HD
Geschiedenis 24
Humor 24/NostalgieNet
Holland Doc 24
Consumenten 24
Nederland 24 (zou verdwijnen) Discovery World?
Discovery Science
Discovery Home &
Boomerang
Bib
Vitaliteit
Het Gesprek
E!
(ECV1.2 en Sport 1.2 gaan in MPEG 2 op de plek van E! op de regionale omroepen transponder)

Nieuwe Transponder 2 (april)
RTL-5 HD
RTL-7 HD
Veronica HD/MyZen ;-)
Net 5 HD
(ca. vier vrije SD plekken... FoxLife, AT-5, Comedy Central/Nick Jr,???)

Maar we zullen zien...

iRuud
12-02-10, 12:07
Er mag wel een zender van de eerste naar de derde transponder.
Dat zou de verhoudingen ten goede komen: vijf zenders per frequentie.

Brava mag ook naar 19.2 gaan.. sharing met de franschen

iRuud
12-02-10, 12:10
En als ik nog ff verder mag speculeren...

Liever niet.. aan dat gespeculeer heb je niks..

Littlesat
12-02-10, 13:24
Speculeren is wel leuk.... Ach ja Brava kon ook nog weg? Of moet die misschien blijven ivm SkyLink??

ceesv
12-02-10, 13:40
In ieder geval is op dit moment Nedrland 1 HD verdwenen.
Is de stoelendans begonnen?

NokNok
12-02-10, 13:42
In ieder geval is op dit moment Nedrland 1 HD verdwenen.
Is de stoelendans begonnen?

Om 13.00 uur zat ned 3HD op dit kanaal. Nu inderdaad zwart. Vanavond nog ned3 HD?

ceesv
12-02-10, 13:46
Die dacht ik ook gezien te hebben voor een kort moment.
Ben benieuwd wat er vandaag nog meer gaat gebeuren, vannacht openen de O.S. in HD!?

ceesv
12-02-10, 14:01
Op dit moment de Teletubbies! = Nederland3HD!

ceesv
12-02-10, 14:18
Nu Nederland 2 te zien.

aart44
12-02-10, 15:46
Nu is het weer normaal NED1.:)

Fred-Sylvia
12-02-10, 17:03
Nu geen beeld op NED1 HD

Spacestar
12-02-10, 17:07
@Fred-Sylvia
ABN Tennis is nu bezig op Ned1 HD

Fred-Sylvia
12-02-10, 17:42
@Fred-Sylvia
ABN Tennis is nu bezig op Ned1 HD

Bij mij nog steeds geen beeld (op 2 Topfields 7710 en vanaf 2 verschillende schotels). Betreft frequentie 11856.
Naast Ned1 HD ook geen beeld meer op RTL4HD, NGCHD en nog en paar zenders.
Dit is sinds vanmiddag rond 16.30 het geval.

Spacestar
12-02-10, 17:53
Hé, da's vreemd, zelfs in een ouwe Humax werkt het hier prima.
Misschien even de kanalen opnieuw laten zoeken??

Fred-Sylvia
12-02-10, 18:14
Hé, da's vreemd, zelfs in een ouwe Humax werkt het hier prima.
Misschien even de kanalen opnieuw laten zoeken??

Dat had ik inmiddels ook maar eens geprobeerd en op beide Topfields is het beeld weer terug. Het is me een raadsel hoe zoiets kan gebeuren.
In ieder geval bedankt voor je meedenken.

Fred

flyingdutch
12-02-10, 18:17
Misschien pids gewijzigd

Stephen
14-02-10, 23:06
Ben benieuwd. Morgen begint Nederland 3 HD al op de nieuwe transponder, zou er stiekem dan ook al getest worden met andere zenders? :D

spacecar
15-02-10, 16:35
Ik heb net op astra 3 via miijn Cinergy S2 PCI HD card opnieuw alle kanalen ingelezen. Bij Nederland 1 staat nu ook NED 1 HD (AC3) op dit kanaal zit nog geen geluid.

Is dit nieuw ? is mij nooit eerder opgevallen

Littlesat
15-02-10, 19:05
Nee dat is dus waarschijnlijk nieuw...

Stephen
15-02-10, 19:36
Ik heb net op astra 3 via miijn Cinergy S2 PCI HD card opnieuw alle kanalen ingelezen. Bij Nederland 1 staat nu ook NED 1 HD (AC3) op dit kanaal zit nog geen geluid.

Is dit nieuw ? is mij nooit eerder opgevallen

Mooi! Betekent dit dan ook DD 5.1 voor bepaalde programma's of is dat de komende jaren nog toekomstmuziek voor Nederlandse zenders? ARD/ZDF (HD) hebben dit al tijden...

Spacestar
15-02-10, 19:40
Heb hier ook even Ned1 HD opnieuw laten inlezen en ik krijg geen DD audiokanaal!

citoends
15-02-10, 20:18
Heb hier ook even Ned1 HD opnieuw laten inlezen en ik krijg geen DD audiokanaal!

is er ook niet

Alfons Verbiest
15-02-10, 21:41
Alleen (nog) via de kabel.

Harrie
21-02-10, 19:24
Alleen (nog) via de kabel.

En dan nog maar DD 2.0

ni_hao
21-02-10, 20:03
Dat meen je toch niet....Bij een goed HD signaal hoort nu eenmaal DD 5.1 en zeker geen 2.0.

flyingdutch
21-02-10, 20:29
Dolby signaal ook wel AC3 genoemd moet door zender uitgezonden worden en natuurlijk ook door de provider zo doorgegeven worden.
Ac3 wilt niet zeggen dat dit ook 5.1 geluid moet zijn.
Je hebt diversen uitzend mogelijkheden bij ac3, zoals 2.0, 3.1, 3.0, 5.1, 7.1.
Als je kijkt naar ard, zdf, sat1, mtv HD enz deze zenden soms uit in 5.1 maar vaak in 2.0.

citoends
22-02-10, 10:10
Dolby signaal ook wel AC3 genoemd moet door zender uitgezonden worden en natuurlijk ook door de provider zo doorgegeven worden.
Ac3 wilt niet zeggen dat dit ook 5.1 geluid moet zijn.
Je hebt diversen uitzend mogelijkheden bij ac3, zoals 2.0, 3.1, 3.0, 5.1, 7.1.
Als je kijkt naar ard, zdf, sat1, mtv HD enz deze zenden soms uit in 5.1 maar vaak in 2.0.

En dan moet het ook nog oorspronkelijk in 5.1 opgenomen zijn zoals bij een film, anders heb je er nog niet veel aan .

Kostdude
22-02-10, 14:21
Hallo, ik ben hier nieuw en heb meteen een heel simpele vraag over transponders en diens ontvangst.

Als ik bv met de hd transponder 12109 een 92% signaalsterkte krijg met bijna 60% kwaliteit op mijn topfield 7710hsci, dan moet dit toch voldoende zijn om de hd zenderslijst in ieder geval binnen te halen?. Ik krijg namelijk niets binnen terwijl ik dus een redelijk signaal krijg. Yep, ik krijg gewoon Omrop Fryslan, Mtv Hd, Bbc HD, BVN en noem dze maar op. Echter, Luxe HD niet, Ard HD niet, Ned1 hd niet.
Natuurlijk, beter uitrichten zou nog beter zijn maar blijft het vreemd vinden dat 60% niet genoeg is waarbij andere zenders dan prima beeld geven. Beetje gek want ik heb de hd lijst binnen gehad maar kreeg de fout dat de zenders gecodeerd waren. Tja, dan ga je een beetje rommelen, dvb s2 enz. opnieuw inladen enz. Sindsdien niet meer kunnen pakken. Reset enz enz. help allemaal niet...wat doe ik fout of ligt de basis echt bij nog beter de schotel uitrichten.?

Alvast bedankt...

ni_hao
22-02-10, 15:56
Het is 12129 en niet 12109

Kostdude
22-02-10, 19:29
12129 dan, maar op deze manier heb ik nog geen antwoord op mijn vraag...:)

citoends
22-02-10, 19:33
Hallo, ik ben hier nieuw en heb meteen een heel simpele vraag over transponders en diens ontvangst.

Als ik bv met de hd transponder 12109 een 92% signaalsterkte krijg met bijna 60% kwaliteit op mijn topfield 7710hsci, dan moet dit toch voldoende zijn om de hd zenderslijst in ieder geval binnen te halen?. Ik krijg namelijk niets binnen terwijl ik dus een redelijk signaal krijg. Yep, ik krijg gewoon Omrop Fryslan, Mtv Hd, Bbc HD, BVN en noem dze maar op. Echter, Luxe HD niet, Ard HD niet, Ned1 hd niet.
Natuurlijk, beter uitrichten zou nog beter zijn maar blijft het vreemd vinden dat 60% niet genoeg is waarbij andere zenders dan prima beeld geven. Beetje gek want ik heb de hd lijst binnen gehad maar kreeg de fout dat de zenders gecodeerd waren. Tja, dan ga je een beetje rommelen, dvb s2 enz. opnieuw inladen enz. Sindsdien niet meer kunnen pakken. Reset enz enz. help allemaal niet...wat doe ik fout of ligt de basis echt bij nog beter de schotel uitrichten.?

Alvast bedankt...
Als je de melding krijgt gecodeerd wil dat toch zeggen dat de kaart geenrechten heeft ,of de decoding niet werkt. probeer dit 12129 v 27500 qpsk s2 5/6 pilot of

Wim de Jong
22-02-10, 21:03
Zelf vind ik 60% nou niet bepaald sterk.......probeer hier maar eens verbetering in te krijgen, veel reserve heb je nml niet.
En op 12109 (is het geen 12110 ?) zit oa History HD. Daar moet je wel een HD pakket voor hebben. Als je dan de melding krijgt: zenders gecodeerd, dan heb je er geen rechten om deze te bekijken.
De andere transponder is 12129, en daar is nu nog alleen NED-HD te bekijken.

En in een bestaand draadje zomaar een totaal andere vraag te gaan stellen, is niet netjes.
Opens eens een andere topic, en stel dan je vraag eens opnieuw.

dingo35
23-02-10, 13:11
De taalcode bij Ned3HD staat verkeerd: er worden twee audio kanalen meegezonden, een met de (juiste) iso-kwalificatie DUT ; dat spoor is leeg. En het andere kanaal heeft de (onjuiste) kwalificatie "1", en daarop zit de audio.

Kan iemand op het kopstation dat even correct instellen, zodat al die overstappers niet de helpdesk hoeven gaan bellen?

citoends
23-02-10, 13:19
Zelf vind ik 60% nou niet bepaald sterk.......probeer hier maar eens verbetering in te krijgen, veel reserve heb je nml niet.
En op 12109 (is het geen 12110 ?) zit oa History HD. Daar moet je wel een HD pakket voor hebben. Als je dan de melding krijgt: zenders gecodeerd, dan heb je er geen rechten om deze te bekijken.
De andere transponder is 12129, en daar is nu nog alleen NED-HD te bekijken.

En in een bestaand draadje zomaar een totaal andere vraag te gaan stellen, is niet netjes.
Opens eens een andere topic, en stel dan je vraag eens opnieuw.

Die signaal sterkten die aangegeven worden met ontvagers ,moet je niet te serieus nemen ,die zijn relatief je kan dan met die ontvanger zoien of het slechter of beter is. maar vergelijk is niet mogelijk met andere. de een geeft 90% en een andere 43% , zelfde installatie, de kwaliteit is beter om te gebruiken van signaal meters indien aanwezig . die moet wel hoog aangeven.

Jeroensky
12-04-10, 10:14
Zojuist op 23.5 East de transponder 12.187 KHz Horizontal ontdekt. :D
Die bevat de zenders:
RTL5 HD + RTL7 HD + Net5 HD + Veronica/Disney HD + test1 HD + test2 HD. :cool:
Nu is beeld nog zwart en zonder audio. Wanneer wordt het betreffende kanaal ingeschakelt? Eind April?
En wat is er gereserveerd voor test1 HD en test2 HD.

Anyway, keep on going the HD job canaldigitaal. :)

LEEKSTER
12-04-10, 10:30
15 April

Groetjes LEEKSTER

Fred-Sylvia
12-04-10, 11:11
Zojuist op 23.5 East de transponder 12.187 KHz Horizontal ontdekt. :D
Die bevat de zenders:
RTL5 HD + RTL7 HD + Net5 HD + Veronica/Disney HD + test1 HD + test2 HD. :cool:
Nu is beeld nog zwart en zonder audio. Wanneer wordt het betreffende kanaal ingeschakelt? Eind April?
En wat is er gereserveerd voor test1 HD en test2 HD.

Anyway, keep on going the HD job canaldigitaal. :)

Zie ook http://www.satellietforum.com/showthread.php?t=10455&page=3 :)

ESM
12-04-10, 17:57
In de Rebox staan tot nu toe die twee test HD kanalen niet in de transponder. Vreemd.

citoends
12-04-10, 18:08
die zijn er niet meer .alleen 4 kanalen.

Alfons Verbiest
12-04-10, 22:23
In de Rebox staan tot nu toe die twee test HD kanalen niet in de transponder. Vreemd.

Bij King of Sat stonden ze vermeld als datakanalen en die kan (kon) de Rebox misschien niet inlezen? Ik heb (had) ze in elk geval ook niet.

erikvhal
13-04-10, 07:36
Op RTL 5,7 Net 5 en Veronica nu wel beeld en geluid

Jeroensky
13-04-10, 10:02
Lijkt wel upscaled SD. is volgens mij geen native HD (1080i 16:9) 9:56am Net5
DisneyXD lijkt wel native HD op dit moment.

ni_hao
13-04-10, 17:09
Momenteel

RTL5 HD.....: 1080i, native
RTL7 HD.....: 1080i, native
Veronica HD: upscaled SD
Net5 HD.....: 1080i, native

Satfreak09
13-04-10, 17:25
heb eens even gekeken naar de vermoedelijke zenderindeling per transponder.
valt op dat er niet veel logica in zit waar men een zender plaatst.
er word in ieder geval geen rekening gehouden met de eigen zaplijst en/of het feit dat zappen op dezelfde tp sneller gaat dan van tp naar tp. en dan moet de ontvanger ook nog schakelen tussen 2 satelliet-posities.


Neem kabel en alles staat vrij logisch op een rij...
Alleen heb je het daar ook wel mee gehad.

Jeroensky
13-04-10, 20:37
Of ontvanger kiezen waarbij je die klachten niet hebt :D

Satfreak09
13-04-10, 22:02
Die zou SD+ gaan uitzenden, heb ik de afgelopen week ergens gelezen.

ESM
14-04-10, 16:24
Wie? Ik heb ff geen idee waar je op reageert :)

hermancare
14-04-10, 20:24
In de Rebox staan tot nu toe die twee test HD kanalen niet in de transponder. Vreemd.

Ga in weekend gewoon de CD HD fastscan draaien en zie dan wel waarmee we verrast worden :)

Satfreak09
15-04-10, 14:57
Wie? Ik heb ff geen idee waar je op reageert :)

Kan me voorstellen, ging kennelijk ergens mis.

Ik bedoelde: DisneyXD.